Fish and Run

Een film over duurzaam vissen en de vissersgemeenschap.

vzw Climaxi en vzw ‘t Uilekot maakten samen met Victoria Deluxe en Friends of The Earth een nieuwe documentaire. Na “Climaxi” (over de link tussen klimaat en sociale rechtvaardigheid) en “Duurzaam op Papier” (labeling van ecologisch gekweekte houtsoorten) gingen we op zee en zochten naar vis en vissers.

Ook daar gelden eeuwige wetten zoals ‘de groten eten de kleintjes op’. We gingen mee vissen en tellen en integreerden ons in de levensomstandigheden van de vissers en hun gemeenschap. We interviewden politici, vissers, wetenschappers, reders en dies meer. We filmden concerten en voorbijgangers en vroegen ons af of er nog voldoende vis is om de visserij recht te houden? Naar wie de subsidies gaan? Welk effect de Europese reglementen hebben? Hoe de controle in mekaar zit? Of er een zone moet gereserveerd worden voor de passieve vissers? Wie de touwtjes in handen heeft? Hoe groot het zwarte viscircuit is? Hoe we voor vis en vissers een toekomst kunnen garanderen…

De film komt uit op DVD en is reeds te bestellen door overschrijving van 12 € (verzending in) op reknr. BE40 0016 3236 1163 van Climaxi Groenlaan 39 Herzele.
De toernee is een initiatief van de vzw Climaxi ism vzw ’t Uilekot, Friends of The Earth, Victoria Deluxe, Het Visserijblad, Filmclub 62, vzw Promovis Nieuwpoort, Masereelfonds, Protestants Sociaal Centrum/Open Huis  Antwerpen, Limburgs Sociaal Forum e.a. 
Film en toernee worden gesteund door de Vlaamse Gemeenschap en JINT-Youth in Action

Informatie via het contactformulier of 0496/718472 (Filip De Bodt).

Technisch:

Duur: 60 min.
Nederlands en Engels ondertiteld
Regie en Scenario: Filip De Bodt
Eindmontage: Julia Clever
Montage: Steve Shorrock
Camera: Julia Clever, Sarah Hutse, Ewoud Dutellie, Evelien Hoedekie
Ondertiteling: Famke Vekeman
Vertaling: Nicola Freeman

Trailer: