Geraardsbergen: Holemans, Hens en Van Broeck

Datum: 
vr, 21/04/2017 - 20:00 to 22:30
Type Activiteiten: 

Dirk Holemans is een Belgisch politicus en publicist. Tevens is hij ook coördinator van Oikos, een denktank voor sociaal-ecologische verandering die lezingen en congressen organiseert en hoofdredacteur van het gelijknamig driemaandelijks tijdschrift. In zijn boek ‘Vrijheid en Zekerheid’ schetst hij de samenleving van de 21ste eeuw: Die samenleving pakt de paradox van onze tijd aan. Want vrijheid en zekerheid hebben nog weinig te maken met het behoud van onze huidige wereld. Hoe we ons morgen verplaatsen, voedsel produceren of energie opwekken: alles zal anders zijn.

Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack. Ze trok in 2014 door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde: ‘Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruitzien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? …’ Haar ervaringen publiceerde ze in het boek “Het klein verzet”

Leo Van Broeck: is hoogleraar en onze nieuwe Vlaamse bouwmeester. Hij pleit voor een doorgedreven ruimtelijke ordening en een herwaardering van de stad. Hij vindt dat we allen dichter moeten gaan wonen om de open ruimte te sparen en verdere overstromingen te vermijden.

Samen met deze sprekers bekijken we onze huidige samenleving, de oplossingen en de mogelijkheden tot verandering in een stad die geteisterd wordt door overstromingen, shoppingcentra en baanwinkels.

Datum: Vrij. 21/04, 20u

Locatie: Koetshuis, Abdijstraat 10, Geraardsbergen.
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.