Antwerpen: En wat met Oosterweel?

Add to Calender 2023-05-06 12:00:00 2023-05-06 12:00:00 Antwerpen: En wat met Oosterweel? | Climaxi http://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-en-wat-met-oosterweel Grote Kraaiwijk 3, 2000 Antwerpen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Met de bouw van een nieuwe scheldetunnel dreigt zich een ongekende milieuramp te voltrekken die de gezondheid van elke Antwerpenaar kan schaden. Op 6 mei komen Thomas Goorden en Katrin Van den Troost (Climaxi) in de grote kraaiwijk vertellen waarom uw steun nodig is om deze ramp af te wenden.

Op de website van de bouwheer van de tunnel onder de Schelde lezen we dat de oosterweelverbinding een echt huzarenstuk is. Alle denkbare technologische en bouwtechnische innovaties zouden worden ingezet om van Antwerpen een vlottere, veiligere, groenere en gezondere regio te maken. Maar is dat wel zo?

Ondertussen weten we dat de grond waarin de oosterweeltunnel wordt uitgegraven één van de meest vervuilde is van Europa. In hoeverre kan deze grond worden gesaneerd en waar gaan de giftige en kankerverwekkende afvalstoffen naartoe?

Op 6 mei komen Thomas Goorden en Katrin Van den Troost (Climaxi) in de Grote Kraaiwijk vertellen waarom uw steun nodig is.

 

Plaatsen zijn beperkt: reserveren via 0496709205 (Helger Cooreman)