Antwerpen: rol van werknemers bij het klimaat

Add to Calender 2022-04-07 18:00:00 2022-04-07 18:00:00 Antwerpen: rol van werknemers bij het klimaat | Climaxi De werknemers, de vakbonden en de milieubeweging kunnen samen naar oplossingen zoeken. Economische sectoren zullen zich moeten heruitvinden of groeien naar een klimaatneutrale economie die mens en milieu respecteert. Er zal een sterk sociaal vangnet nodig zijn die ieders levenskwaliteit kan garanderen. We hebben massale investeringen nodig, want de grote meerderheid van de mensen kan zich geen elektrische wagen, een goed geïsoleerd huis of een warmtepomp permitteren. https://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-rol-van-werknemers-bij-het-klimaat Peperfabriek, Breughelstraat 31, Antwerpen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Climaxi, Greenpeace en Fridays for Future vinden dat klimaat en sociale rechtvaardigheid samengaan: wij willen dat er centen worden vrijgemaakt voor betere lonen en pensioenen én een beter leefmilieu. Het geld is er: de BEL20 bedrijven maakten vorig jaar tot 42 % meer winst! 

Na een tijdje stilte staken de jongeren opnieuw voor het klimaat. Ze komen terecht op voor hun toekomst. Hevige weersomstandigheden zoals deze zomer in Wallonië komen meer en meer voor: we leven op een planeet waar bosbranden, overstromingen, hitte en verwoestende stormen niet meer weg te denken zijn. Maar ook ons leefmilieu staat op het spel. Bedrijven zijn steeds meer verantwoordelijk voor de  de vervuiling van onze rivieren, grond en lucht met PFOS en andere giftige stoffen.

 Weinig investeren en veel winst maken is het enige dat nog telt voor veel bedrijven. Ze geven niet toe op vlak van lonen, gezondheid in en buiten de fabriek of andere arbeidsvoorwaarden. Zo zijn zij op sommige plaatsen verantwoordelijk voor de gezondheids- of milieucrisis in hun directe omgeving.

De werknemers, de vakbonden en de milieubeweging kunnen samen naar oplossingen zoeken. Economische sectoren zullen zich moeten heruitvinden of groeien naar een klimaatneutrale economie die mens en milieu respecteert. Er zal een sterk sociaal vangnet nodig zijn die ieders levenskwaliteit kan garanderen. We hebben massale investeringen nodig, want de grote meerderheid van de mensen kan zich geen elektrische wagen, een goed geïsoleerd huis of een warmtepomp permitteren.

Samen moeten we actie voeren en oplossingen vinden!
Daarom gaan we op 7 april in gesprek met Sasha Dierickx (Denktank Minerva) en delegees uit de petrochemie.