Bikes not bombs

Add to Calender 2021-09-26 12:00:00 2021-09-26 12:00:00 Bikes not bombs | Climaxi Op 26 september, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens, zal er ook in België actie worden gevoerd aan de militaire basis in Kleine Brogel. Met ludiek en vredevol protest, willen we samen één duidelijke boodschap brengen: Geen kernwapens in België! https://www.climaxi.be/agenda/bikes-not-bombs Kleine Brogel Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens streeft naar een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld. (Meer weten)

We willen jullie graag onze komende plannen voor september bekend maken. 2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Desondanks investeren de kernwapenstaten nog miljarden dollars in de vernieuwing of uitbreiding van hun nucleaire wapenarsenalen.

Vandaar dat er in de maand september aan verschillende basissen in Europa acties zullen plaatsvinden. Op 26 september, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens, zal er ook in België actie worden gevoerd aan de militaire basis in Kleine Brogel. Met ludiek en vredevol protest, willen we samen één duidelijke boodschap brengen: Geen kernwapens in België!

De kernbommen, die in 1963 in het geheim en zonder parlementaire inspraak in België geplaatst werden, worden tussen 2022 – 2024 vernieuwd. Dat betekent dat de huidige kernbommen teruggaan naar de Verenigde Staten. De regering weigert daarover evenwel te communiceren en het parlement inspraak te geven. Het is dus hoog tijd voor een transparant en democratisch debat! De Belgische bevolking heeft al meermaals laten blijken dat ze geen kernwapens op ons grondgebied wil. De regering moet een keuze maken. Willen we deel uitmaken van het machtsspel van nucleaire machten dat een bedreiging vormt voor mens en planeet? Of willen we behoren tot de groep van landen die streven naar een kernwapenvrije wereld en inmiddels het goede voorbeeld gaven door het Internationaal Verdrag voor een Verbod op Nucleaire Wapens (TPNW) te tekenen?

Wij roepen op om jullie stem te laten horen voor een kernwapenvrije wereld. Neem deel en de actie en breng je boodschap mee op borden en banners.

Het volledige programma en inschrijvingsformulier vind je hier.
Wat kan jouw organisatie doen?
•    Mobiliseer mee met jouw organisatie via de verschillende kanalen.Hier vind je al het promotiemateriaal in verschillende formaten.
Gebruik de hashtag #bikesnotbombs en deel de link naar het FB-evenement.
•    Om de actie te kunnen laten doorgaan moeten we beroep doen op jouw financiële steun. We hopen dat u een bijdrage kan storten via: https://nonukes.be/nl/steunen/
•    Zin om mee te organiseren? Word partner van deze actie. (Je kan een mailtje sturen naar bikes@nonukes.be)
•    Organiseer zelf een infomoment of actie over het thema kernwapens.
•    Volg ook de andere activiteiten van No Nukes, zo lanceren we ook binnenkort een petitie.
Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar: bikes@nonukes.be.

Emmelien Lievens
Vrede vzw

Bikes not Bombs