Meetup: een lokale munt in Leuven

Add to Calender 2017-11-23 19:00:00 2017-11-23 19:00:00 Meetup: een lokale munt in Leuven | Climaxi Een lokale munt in Leuven. Een goed idee? Brainstorm met ons mee. https://www.climaxi.be/agenda/meetup-een-lokale-munt-leuven Swartehond, Leuven Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
munt

Zin of onzin van een lokale munt.
Een eigen munt lanceren. Waarom zou je dat doen? Met een eigen munt geef je geld een opdracht mee om bepaalde doelen te steunen. Geld is namelijk een afspraak binnen een gemeenschap om iets te gebruiken als een betaal- of ruilmiddel. Met een eigen munt kan je met je groep zelf die afspraken maken. Je kan bepalen welke activiteiten je zinvol vindt en hoe je mensen wenst te waarderen. 

Sommige gemeenschapsmunten zetten in op co-creatie tussen burgers, ondernemers en overheid. Andere realiseren ecologische en sociale duurzaamheidsdoelen. Nog anderen ondersteunen de lokale handel.

Met gemeenschapsmunten zet je dus terug het gezamenlijke doel en de wederzijdse waardering centraal. Geld is slechts het middel. In dat opzicht verschilt elke gemeenschapsmunt van de Bitcoin die een sterk individualistisch en speculatief karakter heeft.

Muntuit promoot, ondersteunt en ontwikkelt gemeenschapsmunten in heel Vlaanderen en Brussel. Lees meer over gemeenschapsmunten op www.muntuit.be

Gastspreker: Hugo Wanner (Socioloog en Economist)

Echt iets voor het CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid, dachten we zo ;)

Om deze avond georganiseerd te krijgen, vragen we deze keer 5€ Inkom (richtprijs).
Indien dit bedrag een drempel voor je is, kan je de bijdrage aanpassen.