Boswandeling om het D'Hoppebos te redden: geen wolvenpark!

Vanmiddag had in Vloesberg een actie plaats om het D'Hoppebos te redden. Meer dan 400 mensen kwamen samen om zich te uiten tegen de plannen om er een wolvenpark te realiseren. Met een optocht rond het centrum van D'Hoppe maakten ze hun ongenoegen duidelijk.

De familie Fort heeft plannen om een wolvenpark te installeren in het D'Hoppebos, op de rand van het bronbos Brakelbos. Ondanks negatieve adviezen van o.m. ANB en DNF, verleende het gemeentebestuur van Vloesberg vergunning voor de eerste vakantiehuizen. In totaal zouden er twintig vakantiehuizen komen, inclusief een parking voor vijfhonderd parkeerplaatsen voor dagjestoeristen, allemaal tot op 50 meter van het Europees beschermde Natura 2000. Door de opkomst is het duidelijk dat mensen uit de regio daarmee niet opgezet zijn.

Climaxi is niet tegen toeristische ontwikkeling van D' Hoppe. Die zou op een duurzame manier en op schaal van de lokaliteit moeten gebeuren. Met de plannen die nu voor liggen, zal het dorp worden platgewalst door een commercieel toerisme met een vernietigende impact op de natuur.

De actie was een organisatie van Climaxi en partners.

Het zal niet de laatste actie zijn om het D'Hoppebos te redden. Financiële bijdrages zijn nog steeds welkom op reknr. BE40 0016 3236 1163 van vzw Climaxi. Een beroep kost namelijk 25 € per persoon. Bovendien hebben we nog wat kosten voor de manifestatie en andere acties.