Climaxi zoekt vluchtelingen

Climaxi werkt aan een boek rond klimaat en migratie: we maken interviews met en portretten van mensen die het klimaat in hun geboorteland hebben zien veranderen: mensen die kunnen getuigen dat het te droog geworden is, dat het moeilijk is geworden om gewassen te telen, dat er meer overstromingen zijn, dat er vaker stormen voorkomen, dat ze door verandering van klimaat moeilijkheden hadden om een leven voor henzelf en hun kinderen op te bouwen.

Ze zijn immers met miljoenen, maar ze worden nergens erkend. Ze zijn nochtans het slachtoffer van het tot nu toe mislukte politiek beleid.

Van de portretten en interviews maken we een boek, als getuigenis: ook de klimatologische veranderingen zetten mensen aan tot migreren naar veiliger landen. Daarom zoeken we mensen die iets willen zeggen, desnoods anoniem.

Ken je mensen in jouw buurt of netwerk die daarover kunnen vertellen en momenteel in België wonen? Breng ons met hen in contact en dan kunnen wij hun getuigenis misschien in het boek opnemen.

We bekijken ook de mogelijkheden tot samenwerking met het Masereelfonds in het kader van hun project ‘Klimaatling’. Dat gaat ook over klimaatvluchtelingen vanuit een mede-menselijk perspectief.

Wim Schrever

 

Afbeelding: 11 11 11