Eindejaarscadeau's met inhoud

Wie op zoek is naar een cadeau of zichzelf eens goed wil verwennen in de eindejaarsperiode is bij Eco & Fair aan het juiste adres. Eco & Fair is een initiatief van ’t Uilekot vzw, Climaxi vzw en Wereldwinkel Herzele vzw, en steunt een rechtvaardige en ecologische wereld door producten te verkopen via een zo kort mogelijke keten.

Dit jaar strijken we neer in Ronse, Antwerpen, Herzele én nog altijd online

In Ronse vind je een deel van ons aanbod in onze pop-up in cultuurcafé 3Magiërs. Van 18 november tot en met 31 december vind je onze producten zowel op de kerstmarkt van Ronse als in het café. 

Openingsuren: di-za 15u tot 21u

In Antwerpen vind je ons in Eco & Fair in Breughelstraat 31 op elke vrijdag en zaterdag namiddag van 14u tot 17u. Naast onze producten vind je er ook een heel tof aanbod van tweedehandsboeken. We staan op 11 december op de PEK markt in Borgerhout van 12u tot 18u.

In de winkel in Herzele is er van 11 tot 31 december onze jaarlijkse geschenkenbeurs.

Traditioneel vind je er voedingsproducten van Oxfam-Wereldwinkels, eigen import van Italiaanse en Griekse specialiteiten (olijfolie, olijven, pesto, …), streekproducten en een ruim assortiment aan zuivel, groenten en fruit van lokale (bio)boeren.

Het vaste assortiment bio-, streek- en fairtradeproducten bestaat uit snoepgoed, chocolade, pralines, koffie, fruitsap, witte en rode wijnen, bubbels, rum, jenevers, advocaat, bieren, chips, allerlei soorten pasta, tomatensauzen, olijven en olijfolie, pesto, tapenades, confituren, kruiden, specerijen, … maar ook verse seizoensproducten zoals aardappelen, prei, ajuin kool, geitenkaasjes, schapenkaas, verse koemelk en karnemelk,…

Tijdens de maand december hebben we extra producten in huis:
– Les Chips de Marcel: drie Waalse boeren startten samen een chipsfabriekje met hun eigen aardappelen als grondstof. Geen chips van gemanipuleerde aardappelen die voor een prikje aan een multinational moeten geleverd worden, maar echte boerenpatatten in eigen beheer. Er is keuze uit truffel, tomaat, ui, pesto, …
– Niet alleen lokale Herzeelse bieren van de brouwerijen Van Den Bossche en De Ryck, maar ook lokale gin, whisky, advokaat, wijnen, schuimwijn… en afgeleide producten zoals bierpaté.
– Naast Noordzeevis van Pintafish zijn er ook Sint-Jacobsnoten, mosselen en oesters.
– Fijne regionale kazen en specialiteiten uit onze buurregio Pays Des Collines en van Vlamingen die een boerderij hebben in Frankrijk hebben we een aantal siropen, kastanjeproducten, escargots, eendenpaté, … te koop.
– Non-fictieboeken via uitgeverij EPO en onze eigen vernieuwde tweedehandsboekerij.
– Artisanaat (keukengerei) uit India, Filippijnen,…
– Wenskaarten van 11.11.11.
– …
Ben je gehaast dan kan je een keuze maken uit de voorgemaakte cadeaumanden of kies je voor een cadeaubon.

De opening (proevertjes) is voorzien op vrijdag 10.12 om 19u en loopt hierna nog verder tot en met 31.12.

Openingsuren:
• dinsdag tot vrijdag: 10u tot 18u
• zaterdag: 10u tot 17u
• én op donderdag 23/12 en 30/12 open tot 20u.
* gesloten op feestdagen*

Woon je verder weg? Dan kan je gebruik maken van onze webshop via www.ecofair.be. We kunnen het opsturen of je kan het ophalen in onze afzetpunten in Oostende, Gent, Geraardsbergen, Leuven, Zaventem, Hasselt, Mechelen, Brussel of Turnhout.

Dit jaar pakken we uit met een aantal toffe pakketten

1° OCCUPY RESIST PRODUCE - 29 EUR

Met dit pakket steun je Vio.Me en 1336 Scop-ti. Dit zijn bezette fabrieken waar arbeiders zich organiseren in zelfbeheer. Vio.Me is een coöperatie in Thessaloniki waar in 2011 een bouwbedrijf failliet ging door de financiële crisis. De arbeiders verenigde zich en bezette de fabriek. Ze maken er nu schoonmaakmiddelen zoals deze zeepjes. 1336 was vroeger een fabriek van Lipton in het zuiden van Frankrijk. Lipton plande de fabriek te verhuizen naar Oostblok voor de goedkope arbeid. Arbeiders bezette de fabriek voor 1336 dagen. Lipton werd door de rechter gedwongen om de fabriek over te geven aan de arbeiders. Ze maken er nu heerlijke thee en infusies zonder toegevoegde aroma’s.

 

2° PACCHETTO ANTI-MAFIA - 21 EUR

Met dit pakket steun je het verzet tegen de maffia in Italië. De Centopassi wijnen komen van jonge boeren die opgeëiste wijngaarden van de maffia bewerken. Ze stuitten om fel verzet en moeten hun veld verdedigen met man en macht. Je proeft de strijd voor een eerlijke wereld letterlijk in de wijn. Coop. Al di de la del Sogni is een coöperatie in de buurt van Napels waar tomaten, paprika’s en andere groenten in eigen beheer worden geteeld en verwerkt. Ze bieden een veilige werkomgeving aan voor kwetsbare mensen en verzetten zich tegen uitbuiting door groot landbezitters.

 

3° SCHOON VERZET - 19 EUR

Dit pakket bestaat uit verzorgingsproducten van Vio.Me en Aetheleon. Vio.Me is een bezette fabriek waar arbeiders zich organiseren in zelfbeheer. Dit is een coöperatie in Thessaloniki waar in 2011 een bouwbedrijf failliet ging door de financiële crisis. De arbeiders verenigde zich en bezette de fabriek. Ze maken er nu schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten.

In dit pakket zit een zeepblokje met lavendel, badschuim met lavendel en floraal water van lavendel.

 

4° WELRIEKENDE QUARANTAINE  - 29 EUR

Met dit pakket doe je je huis heerlijk rieken tijdens je quarantaine. Een geursteentje met floraal water van lavendel, oregano, rozemarijn of salie. Spuit het water op de steen, leg het op je vensterbak of zet er een kaarsje onder en je huis ruikt heerlijk fris.

 

5° LESBOS SOLIDARITY - 54,90 EUR

Lesbos Solidarity maakt nog steeds tassen van reddingsvesten en stofoverschotten. Zo steun je direct de mensen die aankomen op het eiland. We verkopen een computerhoes van 15 inch, samen met het boek 'Moria' van Marie Doutrepont.

 

6° OLIJFOLIE VOOR DURVERS -  72 EUR

In dit pakket zit een mooie hand gedraaide olijfoliefles samen met een halve liter extra vierge olijfolie en een mix van olijfolie met essentiële olie van oregano.

Kortom, we weten elkaar te vinden deze maand!

Tot ziens