Antwerpen: Panel 'Waar naartoe met ons openbaar vervoer?'

Add to Calender 2024-02-07 19:00:00 2024-02-07 19:00:00 Antwerpen: Panel 'Waar naartoe met ons openbaar vervoer?' | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-panel-waar-naartoe-met-ons-openbaar-vervoer Peperfabriek, Breughelstraat 33, Antwerpen Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Het openbaar vervoer in Vlaanderen staat onderdruk. Begin januari werd het nieuwe vervoersplan uitgerold bij De Lijn: meer dan 3000 bushaltes werden geschrapt, er komen snelle lijnen naar de stad bij maar vervoer tussen gemeentes wordt er niet gemakkelijker op. 

Daarnaast is ook het spoorpersoneel en haar reizigers niet te spreken over de hoge werkdruk, vertragingen en onderinvesteringen.

De busbeweging voert actie bij elke bushalte die verdwijnt, een coaltie van Antwerpse groepen schreef een memorandum, de vakbond voert actie in de organisaties.

Hoe kunnen we een beleid weg van openbaar vervoer omdraaien? Wie voert waar actie en hoe kunnen we elkaar versterken? In dit panelgesprek gaan Winfried Huba van de busbeweging/Climaxi, Bart Van der Spiegel van de Modal Shift coalitie regio Antwerpen en Stan Reusen van ACOD De Lijn met elkaar in gesprek.