Herzele: boekvoorstelling: de vrienden van het vastgoed.

Add to Calender 2024-06-27 18:00:00 2024-06-27 18:00:00 Herzele: boekvoorstelling: de vrienden van het vastgoed. | Climaxi https://www.climaxi.be/index.php/agenda/herzele-boekvoorstelling-de-vrienden-van-het-vastgoed vzw 't Uilekot Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Op donderdag 27 juni, 20u, hebben vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot Tom Cochez (onderzoeksjournalist Apache) en Steven Van Der Heyden (dichter) te gast. Dit ion het kader van het project Goed Geboekt.

In het boek ‘De vrienden van het vastgoed’ vertellen Tom Cochez en David Leloup hoe toppolitici en bouwpromotoren gouden zaken doen in België. De geheime deals, de miljoenencadeaus en de bouwvergunningen op maat tonen dat politieke en zakelijke belangen in België nog steeds zeer innig zijn vervlochten. Apache is een onafhankelijk nieuwsmedium en bracht dit boek in eigen beheer uit.

 “Lees en leer hoe onze publieke ruimte wordt verkwanseld.” – Tom Lanoye 

Tom Cochez is licentiaat criminologie. Hij werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen, waar hij vooral gezondheidszorg, sociale zakenen milieu volgde en zich verdiepte in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken voor onder meer ook Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.