Antwerpen: vervuilende verhaaltjes op de fiets

Add to Calender 2022-05-20 17:30:00 2022-05-20 17:30:00 Antwerpen: vervuilende verhaaltjes op de fiets | Climaxi 19u30: verzamelen aan voetgangerstunnel
- Plastickeutels: hoe ver staan we?
- Ineos Will Fall: hoe houden we Project One tegen?
- Grondrecht: 3M en wanneer worden de tuinen gesaneerd?
https://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-vervuilende-verhaaltjes-op-de-fiets
Voetgangerstunnel, Antwerpen Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Welkom op straat is een initiatief van Recht op lucht. Waar lig jij wakker van? Hoe wil jij dat het leven in deze stad verbetert? Toon het aan je buurt, aan ons, aan elkaar.

Climaxi ligt wakker van de vervuilende haven. Veel mensen werken in de haven en verdienen er hun boterham. Hoe hou je mens en milieu in evenwicht?

We bundelen de verhalen van drie concrete projecten: 

1) In 2019 bracht Antwerpen Schaliegasvrij en Climaxi het probleem van de plastiekkeutels onder de aandacht. Onze oevers liggen vol met de plastic nurdles. Wat doet Port of Antwerp, de Vlaamse overheid en de bedrijven om de vervuiling op te kuisen en te verkomen?

2) in 2019 startte ook het verzet tegen de komst van nieuwe ethaankraker van Ineos. Het 'Project One' wil er ethyleen en andere halffabrikaten voor kunststof maken op basis van schaliegas. Ineos Will Fall is de actiegroep die het project op de voet volgt en acties voert om de aandacht erop te vestigen.

3) Grondrecht is de actiegroep van bewoners van Zwijndrecht en Linkeroever. Zij begonnen in de zomer van 2021 hun strijd tegen 3M. Het bedrijf dat PFAS produceert en ervoor zorgde dat hun tuinen en leefomgeving vervuild is met deze forever chemicals. 

Benieuwd hoe we de strijd aangaan in deze dossiers? Wil je graag de haven bij valavond zien? 

Sluit je aan en smeer je benen al in