Gent: Tomato Revolution tentoonstelling

Add to Calender 2022-12-12 09:00:00 2022-12-12 09:00:00 Gent: Tomato Revolution tentoonstelling | Climaxi Is de gouden appel wel zo onschuldig als zij lijkt?

Ontdek het van 11 t.e.m 12 december bij Akker en Ambacht in Gent, of van 11 t.e.m. 12 december bij op de kerstmarkt bij Akker en Ambacht https://www.climaxi.be/agenda/gent-tomato-revolution-tentoonstelling
Akker en Ambacht Gent Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Tomato Revolution: is de tomaat zo onschuldig als ze lijkt?

Vzw Climaxi organiseert een mini-tentoonstelling over de industriële tomaat. Waarom doen wij dit? De industriële tomatensector is één van de sectoren waarin mens en milieu uitgebuit worden. Wij willen hier bewustzijn rond creëren door eerlijke handel te promoten en een fairtrade alternatief te bieden. Onze actie is een poging om tegengewicht te bieden voor de onrechtvaardige arbeidersomstandigheden die achter de tomaat schuilen.

Tomato Revolution vindt plaats op zestien verschillende locaties. Bij de tentoonstelling vindt je bestelformulieren met het fairtrade assortiment van de coöperatieve winkel Eco&Fair. Indien je onze actie wil steunen kan je een bestelling plaatsen.

Wil je meer weten over de schrijnende praktijken (lage lonen, moderne slavernij, agromaffia...) die schuilen achter de import van tomaten? Wil je tips om duurzaam te consumeren? Kom dan zeker af!