Herzele: Feest van het Boek

Add to Calender 2023-05-01 09:00:00 2023-05-01 09:00:00 Herzele: Feest van het Boek | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/herzele-feest-van-het-boek vzw 't Uilekot Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

In de lente organiseren vzw Climaxi en vzw 't Uilekot telkens het literair festival Boekmei. De editie van 2023 heeft als thema Mensenrechten. Op het programma staan auteurslezingen, een theatermonoloog, een concert en een boekenmarkt met literair café.

Kurt Defrancq en Guido Desimpelaere brengen op zaterdag 22.04 (20u) de pakkende theatermonoloog De Poppendokter, over WOII en de Jodenvervolging. 

Hans Claus, kunstenaar en gevangenisdirecteur, heeft het op donderdag 27 april (20u) over kleinschalige detentiehuizenen draagt zijn eigen poëzie voor. 

Op maandag 1 mei, Dag van de Arbeid, is er boekenfeest en vertellen prijswinnaars Sien VoldersEls Snick en Yves Petry over hun passie voor schrijven of het ontstaan van hun boek. Jo Van Driessche (o.a. publieksprijs Route42) leest jou individueel en op maat zijn gedichten voor. Je kan op de boekenmarkt ook snuisteren tussen oude boekenkaften, strips, postkaarten en recente tweedehandsboeken, een praatje maken met andere boekenliefhebbers of een eigen boek ruilen met dat van een ander. Eco & Fair prijst er zijn nieuwe oogst aan. Mong, Tamara en De Illustratie spelen een concert, een heerlijke ratatouille van muzikale, meezingbare verhalen. 

Als afsluiter van Boekmei neemt ’t Uilekot op maandag 8 mei(20u) deel aan ‘Vrij op 8 mei’, waarbij we gelijktijdig met andere cultuurhuizen een culturele herdenking organiseren over het einde van de Tweede Wereldoorlog (nazi-Duitsland).

Een zitplaats reserveren is aangeraden en gaat via www.uilekot.org/contact

Meer info per activiteit: www.uilekot.org/events

Boekmei is een initiatief van de boekenwerkgroep van ’t Uilekot vzw en op 1 mei is dit in samenwerking met vzw Climaxi vzw. Wie zich wil engageren als boekenvrijwilliger tijdens de activiteiten of ter voorbereiding van een volgende editie is ook welkom. Boekmei is mede mogelijk door de steun van vzw Climaxi en Literatuur Vlaanderen op 1 mei. 

 

 

Boekmei23