Herzele: het grote energiedebat

Add to Calender 2022-04-28 18:00:00 2022-04-28 18:00:00 Herzele: het grote energiedebat | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/herzele-het-grote-energiedebat vzw 't Uilekot, Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Met Aviel Verbruggen (prof UA), Dirk Knapen (werkzaam in de sector) en Michel De Paepe (prof Thermodynamica). Moderator: Filip De Bodt (vzw Climaxi).

In dit debat analyseren we Aviel Verbruggen de energiesector. Hij geeft sporen naar verandering toe. Dirk Knapen is al jaren professioneel bezig in de sector en stelde in een tekst voor Climaxi dat er genoeg vrije daken zijn in België om onze energiebehoefte op te vullen zonder gas- en kerncentrales. Michel De Paepe stelde op de VRT-nieuwssite: Betaalbare alternatieven voor een gasboiler zijn onder andere warmtepompen en warmtenetten. De conversie is absoluut noodzakelijk want onze planeet heeft geen tijd meer. De technologie is er, de subsidiestromen en het beleid moeten nog veranderd worden.”

Filip De Bodt van vzw Climaxi geeft hen een extra bekommernis mee: “Hoe gaan we er voor zorgen dat iedereen dit kan betalen en dat de armen minder arm worden.?” Samen met de sprekers gaan we op zoek naar een degelijke strategie voor verandering.

Deze activiteit gaat door in het kader van Boek Mei