Herzele: Renate Coen over voeding

Add to Calender 2023-02-16 18:00:00 2023-02-16 18:00:00 Herzele: Renate Coen over voeding | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/herzele-renate-coen-over-voeding vzw 't Uilekot, Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

In zekere zin leven we in het Westen van de 21ste eeuw in een luilekkerland vol overvloed. Of toch niet? Ons voedselsysteem blijkt fragiel te zijn, niet duurzaam en niet voldoende om een groeiende wereldbevolking adequaat te voeden.

In dit boek ontdek je hoe voedselproblemen in het verleden werden opgelost. Je krijgt een overzicht van organisaties en bedrijven die klaarstaan met creatieve oplossingen en een houvast om als consument zelf bewuste en duurzame voedingskeuzes te maken. Hoe kan jij bijdragen aan een toekomstbestendig voedingssysteem?

Renate Coen (°1978) studeerde Germaanse filologie, maar startte na haar studies een cateringbedrijf. Cornucopia is de verzoening van haar liefde voor het woord en schrijven met haar passie voor voeding.

CV Eco&Fair, vzw Climaxi en vzw 't Uilekot nodigen Renate uit voor een babbel over haar boek. Tegelijkertijd passen we haar boek toe op wat Eco & Fair doet, welke partners wij zoeken en hoe we proberen van onze voedselstrategie iets te maken via onze coöperatie.

boek renate