Eco & Fair: nieuwe oogst

Add to Calender 2022-04-22 21:00:00 2022-04-22 21:00:00 Eco & Fair: nieuwe oogst | Climaxi https://www.climaxi.be/index.php/agenda/eco-fair-nieuwe-oogst Internet Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Eco & Fair is de coöperatie van vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot en Wereldwinkel Herzele. Via het internet en in onze winkels (Herzele en Antwerpen) verkopen wij solidariteitsproducten die we importeren van Europese coöperaties en door de werkers zelf bestuurde bedrijven: Greenland en Modousa (Griekenland: Olijfolie en andere olijfproducten), Vio-me (Griekenland: zeep en onderhoudsproducten), 1336-scopti (Frankrijk: thee zonder versterkende aroma’s) en Lesbos Solidarity (Griekenland: rugzakken), Aetheleon (Griekenland: essentiële olie en kruidenwaters), Libera Terra (Sicilië: wijnen).

Onze partners hebben een sterk maatschappelijk verhaal: ze produceren grotendeels biologisch en zijn actief voor de lokale economie in hun streek. Ze verzetten zich in Italië tegen de maffia, ontsnapten aan grote multinationals en werken in coöperaties waarin iedereen meebeslist.

Dit vaste aanbod kan je allemaal permanent bestellen via de website www.ecofair.be

In de winkel van Herzele vind je een groot aanbod van lokale producten (vers en verwerkt) en het voedingsassortiment van Oxfam-Wereldwinkels.

Nieuwe Oogst.

Vanaf dit jaar verkopen we ook tomatenproducten (sauzen, passata, opgelegde kerstomaatjes) van Altromercato en Esperanza, twee sociale coöperaties uit Italië. Esperanza is een boerderij die werkt op in beslag genomen gronden van de maffia. Zij vervoegen ons assortiment vanaf half juni.

Om de productie van onze partners te kunnen voorfinancieren lanceren we de actie ‘Nieuwe Oogst’. Je kan nu al bestellen via www.ecofair.be. Het bestaande aanbod wordt direct verwerkt. De nieuwe zaken kan je afhalen of kunnen wij verzenden vanaf half juni.

 

In verschillende steden in Vlaanderen, Wallonië en Nederland vind je afhaalpunten. Ook die staan op onze website.