Oostende: Fish & Run

Add to Calender 2022-09-24 07:45:00 2022-09-24 07:45:00 Oostende: Fish & Run | Climaxi https://www.climaxi.be/index.php/agenda/oostende-fish-run CC De Grote Post Oostende Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Linx + organiseert deze dag zijn nationale trefdag in Oostende. De ganse dag zijn er verschillende workshops, wandelingen, voordrachten enz... Climaxi vertoont om 9u45 de film "Fish & Run" over de visserij, klimaat, beschermde zones, economische moeilijkheden, het falen van labels en de liefde van de visserman.

Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek. Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee beter gaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken.