Herzele: Terug uit Rojava

Add to Calender 2023-04-06 18:00:00 2023-04-06 18:00:00 Herzele: Terug uit Rojava | Climaxi Rojava? Waar ligt dat? Rojava is een autonoom Koerdisch gebied in het Noorden en Oosten van Syrië. Het grenst aan Turkije en Irak. Koerdische milities overwonnen er de Islamitische Staat en namen zelfs de IS-hoofdstad Rakka in. Te midden van een reeks dictaturen en geplaagd door een embargo, proberen de Koerden een democratische staat op te zetten met aandacht voor vrouwenrechten, ecologie en diversiteit. Geen gemakkelijk opzet. Herzelenaar Filip De Bodt ging samen met gemeenteraadsleden uit Leuven en Luik kijken of het hen lukt. Dat bleek een verslag en infoavond met foto’s en video waard.

De infoavond gaat door op donderdag 6 april om 20 uur in ’t Uilekot, Groenlaan 41 te Herzele. Dit is een organisatie van vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi. Gratis inkom. https://www.climaxi.be/index.php/agenda/herzele-terug-uit-rojava
vzw 't Uilekot Groenlaan 41 Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Rojava? Waar ligt dat? Rojava is een autonoom Koerdisch gebied in het Noorden en Oosten van Syrië. Het grenst aan Turkije en Irak. Koerdische milities overwonnen er de Islamitische Staat en namen zelfs de IS-hoofdstad Rakka in. Te midden van een reeks dictaturen en geplaagd door een embargo, proberen de Koerden een democratische staat op te zetten met aandacht voor vrouwenrechten, ecologie en diversiteit. Geen gemakkelijk opzet. Herzelenaar Filip De Bodt ging samen met gemeenteraadsleden uit Leuven en Luik kijken of het hen lukt. Dat bleek een verslag en infoavond met foto’s en video waard.

De infoavond gaat door op donderdag 6 april om 20 uur in ’t Uilekot, Groenlaan 41 te Herzele. Dit is een organisatie van vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi. Gratis inkom.