FAQ

Wat is Climaxi?

Climaxi is een organisatie die opkomt voor het klimaat en voor sociale rechtvaardigheid. Ons nationaal secretariaat vind je in Herzele. Climaxi werkt met een klein team van medewerkers en een heleboel vrijwilligers/activisten in de verschillende regio's.

Climaxi komt op voor hernieuwbare energie en bindt de strijd aan met fossiele en kernenergie. We werken rond lokale landbouw en visserij, als alternatieven voor de grote en vervuilende agro-industrie en distributieketens. We zijn actief rond de grote klimaatconferenties van de VN maar zetten net zo goed lokale acties op rond mobiliteit, energie-armoede of energiecoöperaties. Op een moment dat de EU aan Griekenland een onmenselijk bezuinigingsbeleid oplegt, importeert Climaxi Griekse solidariteitsproducten van kleine coöperatieven en een bezette fabriek.

Volgens Climaxi is het moeilijk om het klimaat en de planeet te vrijwaren, zonder het hele systeem van winst en groei in vraag te stellen. System change, not climate change!

Waarom actie voor een sociaal klimaat?

  • Wij bouwen een actiebeweging op in plaats van eenzijdig te focussen op lobbywerk. Climaxi wil daarom mensen op straat brengen, debatten voeren en acties organiseren of ondersteunen. Zo maken we werk van een tegenbeweging van onderop. Ook jij kan ons daarbij helpen.
  • We willen een sociale en solidaire aanpak voor het klimaatprobleem. Zonder sociale oplossingen vind je nooit het draagvlak om de noodzakelijke veranderingen af te dwingen. Mens en milieu zijn beide de dupe van een systeem waarin winst voorop staat. 

Hoe kan ik Climaxi steunen?

Climaxi is steeds op zoek naar vrijwilligers! Je kan je aansluiten bij de verschillende regiogroepen die actief zijn in Vlaanderen of contacteer de steungroep. We zoeken mensen die ons kunnen helpen met inhoudelijke dossiers, infostands of activiteiten! 

Geen tijd genoeg om je actief in te zetten, maar je wil ons toch steunen? Dat kan je doen via (maandelijkse) bijdragen. Storten kan op BE40 0016 3236 1163

Hoe kan ik Climaxi bereiken?

Ons bereiken kan je makkelijk via onze contact-pagina

Ben je op zoek naar een specifieke persoon of uitleg over een bepaald thema? Die vind je ook opgelijst op deze pagina. 

Telefonisch kan je ons bereiken via 0496/71.84.72 

Kan ik nog Griekse producten bestellen via de solidariteitsactie GRENTRANCE?

Nu even niet, maar binnenkort weer wel! 

De actie in 2017 was alvast een groot succes! Meer dan 5 ton aan producten werden verkocht. Dit leverde zo'n 30.000 euro op aan onze partners!

Wanneer we een volgende actie plannen kom je dat te weten via deze website. Wil je via mail op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief.

Meer informatie over deze actie vind je hier.