nieuws

Parkveld blijft natuurlijk!

ParkveldVan vrijdag 11 tot zondag 13 augustus vindt op Parkveld in Heverlee (Leuven) 1het “Fiesta Partigiani” (feest van het verzet) plaats. We verwachten dat weekend een heleboel mensen voor een mix van muziekoptredens, workshops, wandelingen en ontmoeting.  Parkveld is een groene en agrarische zone van 34HA aan de Geldenaaksebaan, die al meer dan twintig jaar bedreigd wordt.  Met dit feest van het verzet willen we een duidelijke boodschap geven aan de stad en aan de wereld: Parkveld blijft natuurlijk !

Warmtekrachtkoppeling als duurzame gangmaker voor zon en wind

CHPCogen, de koepelorganisatie voor warmtekrachtkoppeling hield op woensdag 14 juni een leerrijke studiedag. Warmtekrachtkoppeling blijkt een passend sluitstuk te zijn voor een energetisch systeem dat streeft naar volledige groene energie uit zon en wind, eventueel aangevuld met biomassa. Wiebe Eekman van Climaxi was erbij en schreef er volgend verslag over.Fiesta Partigiani - Camping Parkveld

Van vrijdag 11 tot zondag 13 augustus organiseren de actiegroep 'Parkveld blijft!' en Climaxi samen een zomerweekend op Parkveld in Leuven. Je kan er terecht voor een onweerstaanbare mix van muziek, workshops, cinema, vegan food, markt, info en ontmoeting. En dat alles in een sfeer van DIY, oftwel Do It Yourself; de deelnemers steken mee de handen uit de mouwen. Voorstellen voor workshops, muziekacts, standjes of wat dan ook zijn weer welkom. Inschrijven mag maar moet niet en kan via een mailtje aan parkveldgroep@gmail.com

Verslag Fearless Cities Conferentie Barcelona

Het onmogelijke mogelijk maken

openinsmeetingIn 2015 werd Ada Colau als eerste vrouw ooit verkozen tot burgemeester van Barcelona. Ze was de kandidate van Barcelona en Comù, een activistische burgerbeweging die, voortbouwend op de ervaringen van de indignados en hun strijd tegen de politieke kaste, uit het niets de grootste partij werd van de stad. Tijdens die lokale verkiezingen kwamen soortgelijke burgerbewegingen aan de macht in tal van Spaanse steden, waaronder ook Madrid. In totaal worden vandaag meer dan zeven miljoen burgers in Spanje bestuurd door dit soort coalities. Van 9 tot 11 juni riepen Colau en haar bondgenoten een conferentie van “steden zonder angst” samen in Barcelona. Een terugblik.

Wat als Doel ontploft (3)? de omslag.

Wat vroeger ALARA heette, heet tegenwoordig nog steeds zo. Het is alleen een afkorting van een ander begrip. Vroeger was ALARA: as low as reasonably acceptable / zo laag als redelijkerwijs aanvaardbaar. Nu is het een afkorting van: as low as reasonably achievable / zo laag als redelijkerwijs haalbaar. Tussen 'aanvaardbaar' en 'haalbaar' zit de portemonnee.

TTIP/CETA: Hoe zit het nu?

De Gentse burgemeester Termont organiseert deze week (22/06) een debat rond handelsverdragen ter gelegenheid van een bijeenkomst van Europese steden (Eurocities) in zijn stad. Climaxi vroeg twee kuitenbijters om ons te vertellen hoe het nu zit met die handelsverdragen. TTIP is voorlopig afgevoerd door Trump. Maar hoe zit het nu met dat CETA?

Pagina's

Subscribe to nieuws