Antwerpen: stop de dure energieprijzen

Add to Calender 2022-02-11 17:00:00 2022-02-11 17:00:00 Antwerpen: stop de dure energieprijzen | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-stop-de-dure-energieprijzen Engie Electrabel toren, Van Immerseelstraat 66 Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Climaxi vindt de maatregelen van de Vlaamse en Federale regering onvoldoende om het hoofd boven water te houden. Die maatregels komen tegemoet aan een aantal van onze eisen: aanpakken van overdreven subsidies, verdiepen en verlenging van het sociaal tarief.

Maar de som van alle maatregelen vinden we samen met Peperfabriek, Ineos Will Fall, Extinction Rebellion Antwerpen, Greenpeace Antwerpen en vele anderen onvoldoende en weinig gestructureerd.

We houden het hoofd nog amper boven water en vragen ons geld terug aan de bedrijven die nog steeds mega-winsten blijven maken in deze factuur-crisis.

Wij steunen de vraag naar een permanente BTW-verlaging naar 6 % voor gas en elektriciteit.

We schuiven drie extra maatregelen naar voor:

- Stimuleren van lokale verankering van de productie via coöperaties, steden en gemeenten

- Prijsstructuren veranderen ten voordele van de kleine verbruikers: De huidige structuur is van voor de klimaatproblemen en bevordert de grote verbruikers. Die betalen minder per KwH dan de kleintjes. Wie energie wil sparen moet dat roer omgooien.

- Breek de Europese energiebeurzen open: Elke dag wordt de prijs bepaald door de duurdere (oudere) centrales en dus de fossiele energie. Diegenen die een lager bod indienen krijgen toch een hogere prijs.

We starten een eerste reeks acties om deze eisen naar voor te schuiven. Wij vatten daarom op vrijdag 11 februari tussen 18 en 19 uur post voor de kantoren van Engie Electrabel in Van Immerseelstraat 66, 2018 Antwerpen.

meer info op facebook hier