Antwerpen: Zapatisten op bezoek.

Add to Calender 2021-11-04 09:30:00 2021-11-04 09:30:00 Antwerpen: Zapatisten op bezoek. | Climaxi Dag waarop men Zapatisten op verschillende momenten kan ontmoeten.
Een initiatief van Climaxi in samenwerking met o.a. Peperfabriek, Mundana, De Wrikker en Kif Kif. Gratis toegang. https://www.climaxi.be/agenda/antwerpen-zapatisten-op-bezoek
Peperfabriek Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad over wanneer het juist kon maar op 4 november ontvangen we tijdens de dag Mexicaanse Zapatisten in Antwerpen. Ze maken deel uit van een strijdbeweging van honderdduizenden mensen actief in de Mexicaanse deelstaat Chiapas, Zapatisten pleiten voor een maatschappij in zelfbeheer en zijn onder andere geïnspireerd door 'de bevrijdingstheologie'.

Ga je graag met hen in overleg? Er is vertaling Spaans/Nederlands voorzien. Hieronder het programma van de open overlegmomenten.

10u30-12u Ontvangst Zapatisten in Peperfabriek, Breughelstraat 31-33, Antwerpen.


Voorstelling van wat sociaal-ecologisch collectief Climaxi doet in de Peperfabriek en open moment voor geïnteresseerden. Gemodereerde discussie over de lokale sociale bewegingen in het Antwerpse, en de verschillen tussen deze bewegingen en andere in België/Europa. Daarnaast bespreken we het Zapatisme. In hoeverre herkennen de Zapatisten zichzelf in deze Europese tendensen? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten als het over hun situatie gaat?
Voor wie? Iedereen die graag met de Zapatisten in overleg wil gaan. Verkoop Zapatistenkoffie is ook voorzien.

17u30-18u Ontvangst Zapatisten in drukkerij/coöperatie De Wrikker, Patriottenstraat 29, Antwerpen (Berchem)


Voorstelling van de drukkerij en de achtergronden van coöperaties. Gemodereerde discussie in (en bezoek aan) over de zin van coöperaties, o.a. in Antwerpen. Voor wie? Iedereen die meer over De Wrikker wil weten en graag met de Zapatisten in overleg wil gaan. Verkoop Zapatistenkoffie is ook voorzien.

18u10-18u45 Ontvangst Zapatisten in bar Toko 139, Statiestraat 139, Antwerpen (Berchem)


Voor wie? Iedereen die meer over antiracistisch collectief Kif Kif wil weten en graag met de Zapatisten in overleg wil gaan. Er is in bar Toko 139 een drankje (koffie, thee, water, frisdrank of fruitsap) voor de aanwezigen voorzien. Kif Kif zal er zichzelf en de daar aanwezige antiracistische bibliotheek voorstellen aan ons. We sluiten onze collectieve gesprekken af met enkele eindconclusies.

Wil je graag meedoen? Laat weten welke van deze drie momenten op 4 november je kan en wil meemaken. Lees de voorwaarden hieronder wel even eerst en stuur dan een bericht naar anderepen@gmail.com. Inschrijven kan tot en met dinsdag 2 november. Laat ook even weten of je vertaling nodig hebt. Voor wie graag een half uurtje kan en wil helpen vertalen, kandidaten hiervoor altijd zeker welkom.