Fietsen voor een andere haven

Add to Calender 2020-09-27 12:00:00 2020-09-27 12:00:00 Fietsen voor een andere haven | Climaxi We organiseren een fietstocht waarbij we tijdens tussenstops delegees en kenners aan het woord laten. We bespreken de plaats van kernenergie in de haven, we lichten toe wat affakkelen is en waarom het juist zo nefast is voor het milieu, we bekijken ook wat er al gebeurt in circulaire industrie en belichten de toevoer van schaliegas in onze haven en de impact van plasticvervuiling. https://www.climaxi.be/agenda/fietsen-voor-een-andere-haven Havenhuis, Zaha Hadidplein, Antwerpen Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

De haven van Antwerpen is het economische hart van België. We moeten de toekomst van de haven bediscussiëren en vandaag nog in vraag stellen. Willen we een petro-chemische sector die afhankelijk blijft van fossiele brandstoffen? Wat met de kerncentrales? Wat zijn de antwoorden die vandaag al geboden worden op uitdagingen?

We organiseren een fietstocht waarbij we tijdens tussenstops delegees en kenners aan het woord laten. We bespreken de plaats van kernenergie in de haven, we lichten toe wat affakkelen is en waarom het juist zo nefast is voor het milieu, we bekijken ook wat er al gebeurt in circulaire industrie en belichten de toevoer van schaliegas in onze haven en de impact van plasticvervuiling.

Inschrijven is verplicht, via katrin@climaxi.be. De fietstocht zal ongeveer 20 km zijn.

(Affiche: klik om te vergroten)