Herzele: de kracht van de verandering

Add to Calender 2022-11-24 19:00:00 2022-11-24 19:00:00 Herzele: de kracht van de verandering | Climaxi http://www.climaxi.be/agenda/herzele-de-kracht-van-de-verandering vzw 't Uilekot Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

De verdediging van sociale, ecologische en basisrechten staat al een paar decennia op de agenda. De wereld gaat er niet meer op vooruit. Tot de jaren tachtig kreeg je een betere verdeling van het inkomen, méér inspraak en bescherming van ons leefmilieu. Sinds de intrede van het neo-liberalisme gaan we er op achteruit in plaats van vooruit. Dit moet veranderen.

Dominique Willaert was artistiek coördinator van Victoria Deluxe in Gent en schreef het boek ‘Dansen op een ziedende vulkaan’. Hij beschrijft daarin hoe mensen in deze maatschappij aan kant gedrukt worden en wat hun kwaad maakt. Eric Corijn is cultuurfilosoof en socioloog. Hij is gepromoveerd in de sociale wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij schreef een boek over Gramsci en probeert een strategie uit te leggen voor de toekomst.