Herzele: Huldiging in Straatje van de Vrede

Add to Calender 2024-05-31 16:30:00 2024-05-31 16:30:00 Herzele: Huldiging in Straatje van de Vrede | Climaxi https://www.climaxi.be/agenda/herzele-huldiging-straatje-van-de-vrede vzw 't Uilekot Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Omdat de conflicten die onze wereld beroeren ook leven in onze gemeente, willen we als ‘Dorp van de Vrede’ een symbolische vredesboodschap brengen. Het toeval wil dat Herzele 193 straten telt en de Verenigde Naties evenveel lidstaten heeft. Elke Herzeelse straat is daarom toegewezen aan een lidstaat. Vandaar dat bij elk straatnaambord het komende jaar een vredesduif hangt.

Straatje van de Vrede fungeert als thuisbasis voor Kosovo, Palestina, Koerdistan en de Westelijke Sahara. Drie gebieden die formeel geen stemgerechtigd lid zijn van de Verenigde Naties. Door ze op te nemen in het Straatje van de Vrede maakt het gemeentebestuur een statement van solidariteit met de inwoners van die gebieden.

Lokaal bestuur Herzele, vzw Climaxi en vzw ‘t Uilekot willen deze bijzondere functie van het vredesstraatje nog eens benadrukken en bekendmaken bij de delegaties van bovenstaande landen.

Daarom nodigen we je graag uit voor het huldigingsmoment op vrijdag 31 mei 2024 om 17u30 in de raadzaal van het gemeentehuis.

Programma:

18u30: Huldigingsmoment in Straatje van de Vrede met speech van Johan Van Tittelboom (Burgemeester Herzele), Abdulkarim Omar (Hoge Vertegenwoordiger Noord-Oost-Syrisch Zelfbestuur) en Abdel Rahim Al-Farra (Ambassadeur Palestina voor België en de Europese Unie)

19u30: Receptie, Dabke-dans en muziek in vzw ‘t Uilekot


 

Peace-muurschildering