Zottegem: Klimaatfestival

Add to Calender 2023-10-28 09:00:00 2023-10-28 09:00:00 Zottegem: Klimaatfestival | Climaxi Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert Avansa, samen met vele enthousiaste partners en burgers, een klimaatfestival te Zottegem! Je leert er interessante organisaties en boeiende initiatieven kennen en ontdekt zo welke haalbare stappen je zelf kan ondernemen. Vele burgers en organisaties zetten al stappen in de goede richting en dat mag gevierd worden. Daarom maken we er samen een gezellig feest van en daar hoort zeker ook een hapje, een drankje, wat muziek en randanimatie bij. https://www.climaxi.be/agenda/zottegem-klimaatfestival Natuur- en Milieu Educatief Centrum, Beislovenstraat, 9620 Zottegem Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Het klimaatfestival vindt plaats in en rond het Milieu- en Natuur Educatief Centrum Beisloven te Zottegem. Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie (28/10/'23) verwelkomen we je vanaf 11u ’s morgens en maken er een gezellige dag van die we tegen 17u afsluiten. We zetten in op een sfeervol familiegebeuren met een uitgebreid, gevarieerd en boeiend aanbod.

 

Het Klimaatfestival kent vier zones:

 

  • De 'Markt': Via een groot aanbod aan standhouders leer je verschillende organisaties en initiatieven kennen. Verschillende thema's komen aan bod. Dit is de ideale plek om je te laten prikkelen en ideeën op te doen.
  • De 'Tent': We kiezen bewust om de vele acties en stappen die door burgers en organisaties reeds worden ondernomen te vieren. Er zijn drankjes, muziek, verschillende activiteiten en wat randanimatie. Dit is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten.
  • De 'Living': Hier kun je terecht voor workshops en oefensessies rond emotionele zorg, veerkracht en gespreksvormen. We geven emoties en bezorgdheden een plaats en richten samen de blik op een duurzame toekomst.
  • De 'Veranda': Hier zetten we in op een boeiend programma met sprekers die je prikkelen over de positieve praktijken die ze zelf in eigen organisatie of buurt al ondernemen. Dit is de ideale plek om lokale initiatieven beter te leren kennen en te ontdekken waar je zelf warm van wordt.

Maar bovenal maken we er vooral een leuke dag van, voor jong en oud! En volledig gratis.

Kom genieten en ontdekken hoe ook jij deel kan uitmaken van een groeiende klimaatbeweging!

En neem gerust je vrienden, familie of buren mee.

 

Benieuwd naar het volledige programma van deze dag?

Dit wordt gaandeweg bijgewerkt. De meest recente info over het opzet van het klimaatfestival vind je steeds op onze blog:

Of schrijf je nu al in. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van belangrijke updates.