Het Autosalon

autosalon

Met jaarlijks méér dan een half miljoen bezoekers is het autosalon veruit de grootste autobeurs van ons land. Het salon wordt georganiseerd door Febiac, de automobielfederatie. De autoconcerns pakken tijdens zo'n salon maar al te graag uit met hun “propere wagens”.

Maar na dieselgate weten we dat heel wat dieselwagens veel meer roet uitstoten dan het boekje aangeeft. Het gaat in feite om een grootschalige en bewust opgezette zwendel. De winstcijfers primeren op het milieu. Bovendien weten we dat ons land nu al veel te veel auto's telt. De wegen slibben dicht, er vallen jaarlijks heel wat doden en gewonden in het verkeer en door de hoge concentraties fijn stof zouden er elk jaar vele duizenden mensen vroegtijdig overlijden. Het hele gemotoriseerde verkeer is trouwens goed voor meer dan 22 procent van de uitstoot van broeikasgassen in ons land.

Terwijl het aantal auto's dus dringend naar beneden moet, zorgt het autosalon jaarlijks voor een boost in de verkoopscijfers. Vandaag is de auto nog altijd keizer. Maar na alle onthullingen over sjoemelsoftware en vervalste uitstootcijfers staat de keizer helemaal in zijn blootje...