Herzele: Boek Mei!

Add to Calender 2022-05-01 11:00:00 2022-05-01 11:00:00 Herzele: Boek Mei! | Climaxi https://www.climaxi.be/index.php/agenda/herzele-boek-mei vzw 't Uilekot, Herzele Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Op zondag 1 mei sluiten we het literair festival Boekmei af met een markt, 3 auteurslezingen, een stripwandeling, literair eetkraam en een poëtisch concert.

Op het programma:

13u – 18u: markt met tweedehands strips, boekenvoorlezen,…
Bibliotheek Herzele voorziet een grote boekenstand. vzw Climaxi laat zijn 'Nieuwe Oogst' campagne zien. Wil je deelnemen met een verkoopkraam? Of wil je de literaire of poëtische microbe mee verspreiden? Of workshop geven of ambacht tonen?  Contacteer ons!

14u00: Peter Terrin
Boekvoorstelling ‘Al het blauw‘ (roman over de zoektocht naar identiteit). Hij gaat ook als eerste van start met het schrijven in het grootboek Herzele, dit in kader van 1050 jaar Herzele.

15u15: Pauline Coppens
Boekvoorstelling ‘De smaak van berkenschors‘ (biografie over haar Oekraïense moeder en Holodomor, de bijna vergeten genocide in Oekraïne van 1932-33).

15u30: Stripwandeling Willie
Langsheen het straatje van de vrede en de trambaan kom je meer te weten over het vogeltje Willie dat hoogtevrees heeft. Dit teken-verhaal is van de hand van Pascal Verreth, onze boekenvrijwilliger die 2 jaar geleden gestorven is. David Slosse werkte het verder af. Ideale uitstap voor kinderen en kleinkinderen met hun begeleiding.

16u30: Lara Taveirne
Boekvoorstelling ‘Pluto‘ (roman over verlies en de band tussen generaties)

17u30 – 19u: literair eetkraam

19u30: Concert ‘Noodzakelijk Kwaad’:
Ter afsluiting is er een muzikaal-poëtisch concert door Teuk Henri (gitaar en basgitaar), Frank P (drums, percussie), Jef Mercelis (zang, Korg), Jan Ducheyne (poëzie). Het speelplezier spat ervan af. Luisterfragment.

Inkom slotdag: €25 (geldig voor 3 auteurslezingen en concert of 2 auteurslezingen, wandeling en concert). Zitplaats reserveren hier.

Noodzakelijk Kwaad

1 mei @ 19:30 - 21:30

 - €10

Image removed.

Noodzakelijk Kwaad is een kwartet dat zijn oorsprong vond in hartje Brussel, in café De Daringman met name. Drie muzikanten en één dichter. Teuk Henri speelt gitaar en basgitaar. Frank P speelt drums & percussie, Jef Mercelis zingt en speelt Korg. Jan Ducheyne is de dichter rond wiens poëzie de muziek zwermt, knettert, knalt en dan weer subtiel wegsterft.

Een concert van Noodzakelijk Kwaad is met niks te vergelijken. Die uitdrukking wordt nogal eens gebruikt, maar in dit geval is het gewoon waar. Om de eenvoudige reden dat de meeste dichters niet zo zot zijn om het te wagen om voor Teuk Henri en zijn versterker die altijd op 11 staat post te vatten en poëzie te brengen. Maar dat is niet alles. Er gebeurt iets wanneer deze vier een concert geven. Alles is mogelijk. Improvisatie is evident. De gedichten van Jan Ducheyne onderscheiden zich van veel andere poëzie doordat ze als het ware geschreven zijn om op de muziek te dansen die het trio hem voor de voeten gooit. Het speelplezier spat ervan af. En laat dat toch ongeveer het belangrijkste zijn, naast de blik in uw ogen op de eerste rij.

Inkom: €10 of dagticket t.w.v. €25 (geldig voor 3 auteurslezingen + concert).
Dit is de slotactiviteit van het literair festival Boekmei.