Klimaatbeleid

Climaxi rond Klimaatbeleid

fabriek

Op de COP21 in Parijs gingen 197 landen akkoord om de opwarming van de aarde te limiteren tot 2°C, en zelfs te streven naar een maximale stijging van 1,5°C. Maar de realiteit is minder rooskleurig. Zelfs als landen vasthouden aan de beloftes die ze tot nu toe maakten, zijn we nog steeds op weg naar een stijging van minstens 3.6°C. 

Het is tijd om te investeren in echte oplossingen zoals ontbossing tegengaan, hernieuwbare energie in handen van gemeenschappen, duurzame industrie en een verandering in ons voedselsysteem. Deze oplossingen zijn al lang in de maak, maar wachten nog op politieke steun om ze grootschalig te maken. Tegelijkertijd zullen we de almacht van de grote bedrijven in vraag moeten stellen. De opwekking van energie, produceren van voedsel is gewoon te belangrijk om over te laten aan het handjevol megaconcerns voor wie winst altijd weer primeert op de belangen van de planeet.

Climaxi werkt aan een sociale en solidaire aanpak voor het klimaatprobleem. De planeet zal overleven maar wie gaat er nog op kunnen leven? Grenzeloze groei is niet mogelijk op een begrensde planeet. Verander de wereld, niet het klimaat!