Antwerpen: mijnbouw in India

Add to Calender 2024-06-19 17:00:00 2024-06-19 17:00:00 Antwerpen: mijnbouw in India | Climaxi https://www.climaxi.be/index.php/agenda/antwerpen-mijnbouw-india Stadscampus - Gebouw R, S.R.012 Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Wij nodigen jullie graag uit voor een bijzondere filmavond over koolmijnontginning in de Adivasi-staat Jharkhand, in India. Deze avond wordt georganiseerd door Luca Verhaeghe, een filmstudente die momenteel stage loopt bij CATAPA.

 

Tijdens haar verblijf in India werkte zij samen met USOS en het productiehuis Akhra uit Ranchi (India). Uit deze samenwerking is een experimentele kortfilm ontstaan die op 19 juni wordt vertoond in de stadscampus van UAntwerpen. 

Deze kortfilm wordt vervolgd met een andere kortfilm over de schrijnende realiteiten van het mijnwerkersbestaan. Beide films worden ingeleid door de makers van de films. Ook Richard Toppo, een Indiase postdoctorale student met expertise in Jharkhand brengt toelichting over de socio-politieke context. Catapa brengt toelichting omtrent de ‘Right to Say No’-campagne aangezien de Adivasistrijd veel gelijkenissen toont met de strijd tegen minerale ontginning in Latijns-Amerika. Na elke vertoning staan we even stil bij de opgeroepen gevoelens, vragen en bemerkingen. 

 

Gezien jullie affiniteit met deze thema’s, zouden we het zeer fijn vinden als jullie erbij kunnen zijn. De zaal biedt plaats aan ongeveer 60 personen, dus voel je vrij om het evenement ook te delen met andere geïnteresseerden. 

 

Gelieve jullie ook te registreren zodanig dat we op voorhand al een zicht hebben op het aantal participanten. Registreren kan hier.

We hopen dat deze avond ons samenbrengt in een gedeeld begrip en solidariteit voor de gemeenschappen die strijden tegen de destructieve gevolgen van mijnactiviteiten. 

organisatie: Catapa