Climaxi in VIERNULVIER Gent

Add to Calender 2023-09-16 11:00:00 2023-09-16 11:00:00 Climaxi in VIERNULVIER Gent | Climaxi Samen met Extinction Rebellion Gent en Boerenforum organiseert Climaxi op zaterdag 16 september 2023 een bijeenkomst in kunstencentrum VIERNULVIER (ook gekend als 'De Vooruit'). We stellen onze werking voor en organiseren en gaan in debat over de rol van economische structuren in de klimaat- en milieucrisis. Achteraf drinken we iets in het café. https://www.climaxi.be/index.php/agenda/climaxi-viernulvier-gent VIERNULVIER Gent Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Climaxi staat samen met Extinction Rebellion Gent en Boerenforum in de Gentse VIERNULVIER (de voormalige Vooruit) om de klimaat- en milieucrisis onder de aandacht te brengen. Nadat we als klimaatbeweging- en activisten uit het S.M.A.K. geweerd werden, zetten we collectief door met ons programma in VIERNULVIER. 

Op zaterdag 16 september 2023 laat Climaxi van zich horen in de Dansstudio tussen 13h00 en 16h30. We stellen onze werking voor – m.n. hoe we lokaal en van onderuit werken en hoe we vandaag verschillende dossiers rond o.m. PFAS-verontreiniging van mens en milieu opnemen. Aansluitend organiseren we een debat.

In het debat gaan we vanuit verschillende hoeken in op de klimaat- en milieucrisis in het licht – of de schaduw – van economische machtsstructuren. Op welke manieren weegt een neoliberale economie door in het aanpakken van deze crisis? Hoe worden Europese en nationale publieke en private middelen ingezet en vanuit welke redenering of verantwoording? Hoe beïnvloeden industriële spelers het beleid en wat betekent dit alles voor klimaatactivisme vandaag? 

Programma

13h30-14h00: Voorstelling Climaxi vzw

14h00-16h30: Debat ‘De klimaatcrisis in de schaduw van economische machtsstructuren’

  • Moderator: Steven Vanden Bussche (Apache)
  • Panel: Frank Vanaerschot (Counter Balance), Thomas De Saedelaere (ABVV Gent) en Filip De Bodt (Climaxi)
  • Er is ruimte voor vragen uit het publiek

Extinction Rebellion organiseert van 9 t.e.m. 23 september lezingen, workshops en acties in Gent.
Check hun programma uit en kom langs bij ons volgende zaterdag!