Herzele: Landbouw met Meino Smit

Add to Calender 2024-04-19 18:00:00 2024-04-19 18:00:00 Herzele: Landbouw met Meino Smit | Climaxi Ons landbouwsysteem staat zwaar onder druk, maar volgens bioboer Meino Smit is een rake, oplossingsgerichte visie voorhanden. Op 19 april gaan we daarover in gesprek met Meino Smit, een van Nederlands meest toonaangevende stemmen over agro-ecologie.

Smit hield van experimenteren op het veld en werd al doende onderzoeker. In zijn proefschrift aan de universiteit van Wageningen toonde hij aan dat we naar een soberdere economie moeten, een waarin bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie volledig zal verdwijnen. Smits nieuwe boek ‘Naar een duurzame landbouw in 2040‘ is een toegankelijke versie van dat veelbesproken proefschrift. Smit bewijst daarin hoe we van ons huidig landbouwmodel kunnen switchen naar een model met minder input. Hij heeft de kennis en de kunde om boeren én burgers hoopvol te stemmen. Hij bracht in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de Nederlandse landbouw functioneert. We toetsen zijn onderzoek aan de Vlaamse realiteit.

Inkom: €10 (incl. snacks).
Locatie: Sint-Lievenskring, Sint-Lievensplein 14, Sint-Lievens-Esse.
Dit is een samenwerking tussen vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot, cv Wel Daarom!, Grootouders voor het Klimaat, Welenhoeck en De Kollebloem. Activiteit in kader van het project Goed Geboekt. https://www.climaxi.be/index.php/agenda/herzele-landbouw-met-meino-smit
Sint-Lievenskring, Sint-Lievensplein 14, Sint-Lievens-Esse (Herzele) Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public