Oostende-Antwerpen: op de vélo voor het klimaat

Add to Calender 2022-08-22 08:00:00 2022-08-22 08:00:00 Oostende-Antwerpen: op de vélo voor het klimaat | Climaxi Climaxi fietst van De Panne, langs Zeeuws Vlaanderen naar Antwerpen. 
We doen opnieuw een jaarlijkse fietstocht in de vakantie. We springen op onze vélo en ontmoeten langs de tocht mensen, initiatieven en toffe plekskes. https://www.climaxi.be/index.php/agenda/oostende-antwerpen-op-de-velo-voor-het-klimaat
De Panne - Antwerpen Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public

Climaxi fietst van Oostende, langs Zeeuws Vlaanderen naar Antwerpen. 
We doen opnieuw een jaarlijkse fietstocht in de zomer. We springen op onze vélo en ontmoeten langs de tocht mensen, initiatieven en toffe plekskes.

22 augustus: Oostende – De Haan

We spreken om 12u af aan het station van Oostende.
We fietsen langs 't Buitengoed, een hoevewinkel aan een CSA boerderij. Joke legt ons uit hoe ze samen met de mensen uit de buurt de winkel runnen. Nadien fietsen we door naar Renaat van ’t Reigershof. Een bio boerderij en boer met een stevige mening over het stikstofdossier.

Overnachting: https://www.chatbotte.be + zelf koken, slapen in één grote slaapzaal.

23 augustus: De Haan – Knokke
Op deze dag fietsen we langs de polders en genieten van de mooie natuur. Onderweg stoppen we bij vissersboten en verzamelen we plastickeutels. 

Overnachting: https://www.hazegras.be/nl avondmenu mogelijk of zelf koken, twee kamers van 4 en één van 2

24 augustus: Knokke – Biervliet

We fietsen van Knokke langs Breskens naar Biervliet. Dit is een rustige fietsdag langs de polders van Zeeuws Vlaanderen. 

Overnachting: https://www.bedandbreakfast.nl/nl/a/76354/b-b-petit-chateau/ (kamers van 4 en 2)

25 augustus: Biervliet – Kamperhoek

We fietsen door de polders, langs Terneuzen naar Kamperhoek

https://farmcamps.com/nl/logeren-bij-de-boer/de-kamperhoek/

26 augustus: Kamperhoek – Antwerpen

We ontmoeten de mensen van De Steltkluut. Een natuurorganisatie die zich in 2019 mee inzette om plastickeutels in kaart te brengen tijdens de plastickeuteljacht van Antwerpen Schaliegasvrij en Climaxi. Hanneke neemt ons mee in de verhalen van de oevers van de Schelde in Zeeuws Vlaanderen en de plasticproblematiek. De Steltkluut gaat samen met een brede coalitie in beroep tegen de komst van Project One van Ineos in de haven van Antwerpen.


We ontdekken de mooie polders van Zeeuws Vlaanderen en bezoeken Stichting Perkpolder. Zij voeren al geruime tijd actie tegen de komst van met PFAS vervuilde grond. In Perkpolder wil een projectontwikkelaar, met linken met Pieter De Crem, een nieuwe residentie bouwen. Hiervoor hebben ze extra grond nodig. De grond is afkomstig van de site van Ineos waar de nieuwe fabriek moet komen.


We naderen de haven van Antwerpen na het mooie land van Saefthinge. We passeren Doel. Het polderdorp dat eerst moest verdwijnen voor de expansiedrift van de haven en nu toch mag blijven. In april 2022 beslisten 13 organisaties dat er toch een extra dok komt en dat Doel weer bewoond kan worden. Nadien nemen we de waterbus in Liefkenshoek. ’s Avonds fietst de Critical Mass door Antwerpen als protest tegen lakse fietsbeleid van de stad. 

Overnachting: Jeugdherberg Pulcinella - Antwerpen,

Interesse om mee te gaan? We vragen een bijdrage voor de overnachtingen en het eten naar eigen vermogen. Schrijf je in via info@climaxi.be of bel Filip op 0496718472.