Café Masereel: Klimaat en sociale rechtvaardigheid

Add to Calender 2020-09-16 17:30:00 2020-09-16 17:30:00 Café Masereel: Klimaat en sociale rechtvaardigheid | Climaxi Na de succesvolle online reeks gaat Café Masereel vanaf september op tournee. Opnieuw zullen politici, kunstenaars, journalisten en ervaringsdeskundigen nadenken over hoe deze verdeelde wereld, sociaal en ecologisch, beter kan worden na corona. Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het debat.

Samen bundelen we onze #BeterNaCorona dromen. https://www.climaxi.be/index.php/agenda/cafe-masereel-klimaat-en-sociale-rechtvaardigheid
Oc De Boeie Kerkstraat, 8400 Oostende Climaxi noreply@nestor.coop Europe/Brussels public
Na de succesvolle online reeks gaat Café Masereel vanaf september op tournee. Opnieuw zullen politici, kunstenaars, journalisten en ervaringsdeskundigen nadenken over hoe deze verdeelde wereld, sociaal en ecologisch, beter kan worden na corona. Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het debat.
 
Samen bundelen we onze #BeterNaCorona dromen.
 
16 september: Klimaat en sociale rechtvaardigheid - met Sacha Dierckx (Minerva) en Nathalie Eggermont (klimaatactivist) en moderator Ciska Hoet ( RoSa vzw). Isabelle Vandemaele (woordaccent) zorgt voor de artistieke omkadering.
 
Wat is een eerlijk klimaatbeleid? Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? De strijd tegen de klimaatontwrichting is een gevecht om de status quo te doorbreken. De opkomende burgerbeweging speelt daarbij een cruciale rol.
 
“We kunnen niet wachten op bedrijven of overheden. Verandering zal niet uit de lucht komen vallen. Enkel door druk van onderuit zal er gebeuren wat er moet gebeuren.”, Nathalie Eggermont.
 
Om te voldoen aan de Covid-19 maatregelen zijn we genoodzaakt te werken met inschrijvingen. De capaciteit van de zaal is beperkt. Graag een seintje vooraf van komst naar masereelfondsaanZee@masereelfonds.be
Masereel aan zee